Пица пай на тиган

Свежо предложение за пица пай

12 October 2015 17:37
Пица пай на тиган
20 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 305
  • маз 13
  • нас. маз 6
  • въгл 33
  • захар 2
  • фибри 3
  • прот 14
  • сол 1

Продукти

290 г сух микс за тесто за пица
брашно, за поръсване
1 с.л. песто или тапенада (смлени маслини)
125 г моцарела, тънко нарязана
4-6 сушени на слънце домата, едро нарязани

Приготвяне

1. Пригответе тестото за пицата според инструкциите на опаковката. Сложете го в купа, покрийте го с фолио или чиста кърпа и го оставете да втаса за около час или докато удвои обема си. Разделете го на две и разточете половинките върху леко набрашнена повърхност на два кръга с диаметър 20-23 см (колкото е диаметърът на тигана). Намажете единия кръг с песто или с тапенада, като оставите ръб от около 2 см. Отгоре сложете доматите и моцарелата, покрийте с другия лист тесто и притиснете ръбчетата, за да се запечата.


2. Загрейте тигана и запечете пицата пай на слаб огън за около


10 мин. Извадете в голяма чиния, обърнете и запечете още 10 мин, докато стане кафява. Оставете да поизстине за 10 мин, нарежете на парчета и сервирайте.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ