Супа с тиква и ябълки

Ще ви стопли след дълга разходка.

09 July 2014 12:13
Супа с тиква и ябълки
40 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 212
  • маз 5
  • нас. маз 1
  • въгл 37
  • захар 15
  • фибри 6
  • прот 6
  • сол 0

Продукти

2 с.л. зехтин или рапично олио
2 глави лук, ситно нарязани
2 сладки ябълки, обелени и ситно нарязани
3 стръка целина, ситно нарязани
1/2 малка тиква цигулка, обелена, почистена и нарязана на дребно
2-3 препълнени с.л. къри на прах (зависи колко люто обичате)
1 с.л. канела на прах
1 с.л. семена нигела
800 г нарязани домати от консерва
1,5 л пилешки или зеленчуков бульон
140 г ориз басмати
малка връзка магданоз, ситно нарязана
3 с.л. чътни от манго (и още малко за сервиране, по желание)
кисело мляко, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте олиото в най-голямата си тенджера. Сложете в нея лука, ябълките и целината с щипка сол. Запържете ги за 10 мин, като бъркате от време на време, докато омекнат. Сложете тиквата, кърито на прах, канелата, семената нигела и малко смлян черен пипер. Гответе още 2 мин, сипете доматите и бульона и объркайте. Похлупете и оставете супата да къкри 15 мин.


2. Зеленчуците трябва да са омекнали, но да не се разпадат. Добавете ориза, похлупете отново и варете още 12 мин, докато се свари. Подправете на вкус, объркайте с магданоза и чътнито от манго и сервирайте супата в купи. Отгоре сложете малко кисело мляко и още чътни, ако желаете.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ