Вечеря с риба

Може да направите рецептата с каквото и да е филе от бяла риба.

13 October 2015 11:19
Вечеря с риба
25 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 521
  • маз 28
  • нас. маз 4
  • въгл 26
  • захар 18
  • фибри 12
  • прот 40
  • сол 3

Продукти

2 резена прошуто или нещо подобно
2 с.л. зехтин
2 червени чушки, тънко нарязани
2 глави червен лук, тънко нарязани
2 скилидки чесън, тънко нарязани
280 г консерва сърцевини от артишок, отцедени
шепа черни маслини
½ ч.л. чили паста или лют червен пипер
малко бяло вино
4 филета риба, например ципура или лаврак

Приготвяне

 1. Накъсайте резените прошуто наполовина. Загрейте малко зехтин в широк тиган, запържете прошутото до хрупкаво и го извадете. Загрейте и останалия зехтин и запържете чушките, лука и чесъна на бавен огън за около 10 мин, докато омекнат. Разбърквайте от време на време.


2. Добавете сърцевините от артишок, маслините, лютия пипер и виното, подправете на вкус и гответе още няколко минути. Подправете рибата и я сложете върху зеленчуците. Похлупете тигана плътно с капак или метално фолио и гответе рибата 5-6 мин, докато стане готова. Поръсете с прошутото и сервирайте с хрупкав хляб.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ