Шишчета с фрути ди маре с ананас и кокос

Екзотична идея за шишчета

13 October 2015 13:06
Шишчета с фрути ди маре с ананас и кокос
10 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 217
  • маз 15
  • нас. маз 10
  • въгл 3
  • захар 2
  • фибри 2
  • прот 17
  • сол 1

Продукти

16 големи, необелени сурови кралски скариди
500 г смес сьомга и бяла риба, филе без кожа, нарязано на кубчета
200 мл кокосово мляко
100 г пресен ананас, нарязан на кубчета
85 г сухи кокосови стърготини
малко зехтин
лимонови резени, за сервиране

Приготвяне

1. Трябват ви 8 шишчета. Ако използвате дървени, накиснете ги за 30 мин преди готвене. Запалете барбекюто и оставете жарта да утихне или използвайте грил тиган.


2. Объркайте заедно скаридите, рибата, коксовото мляко с малко сол и пипер и нанижете парчетата на шишовете заедно с кубчетата ананас. Оваляйте всеки шиш в кокосовите стърготини, като притиснете леко с пръсти. Поръсете шишовете с малко зехтин и ги изпечете за 3-4 мин от всяка страна, докато скаридите станат червени, а рибата се сготви. Сервирайте с лимоновите резени.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ