Хитри питки с пълнеж

Тези питки са идеални за пикник или обилна закуска

15 October 2015 13:58
Хитри питки с пълнеж
50 мин. Средно Порции 12

  • ккал 226
  • маз 12
  • нас. маз 3
  • въгл 20
  • захар 1
  • фибри 1
  • прот 11
  • сол 1

Продукти

500 г микс за хляб (ние използвахме чабата)
145 г прясно песто
100 г артишок в олио, отцеден и нарязан (запазете малко от олиото)
3 печени червени чушки, отцедени и нарязани
250 г моцарела, нарязана
шепа листа босилек, накъсани

Приготвяне

1. Пригответе хлебното тесто според инструкциите на опаковката, като замените зехтина в рецептата с 1 с.л. от пестото. Оставете тестото да втаса, докато си удвои обема.


2. Намажете с олиото от артишока 23 см форма. Отделете настрана


2 с.л. от пестото и 1 с.л. от нарязаните чушки. Смесете останалите съставки в купа.


3. Разделете тестото на 12 еднакви части. Направете на топки и разточете всяка на кръг. Разпределете пълнежа между кръговете и след това отново затворете на топки. Подредете ги с отворите надолу в подготвената форма, покрийте с намаслено фолио и оставете да втасат, докато удвоят обема си.


4. Загрейте фурната до 180°С (160°С с обдухване). Махнете фолиото, поръсете с отделените песто и чушки и печете 50 мин до златисто. Охладете във формата за 10 мин, след това оставете да изстинат напълно върху решетка, преди да ги настаните в кошницата за пикник.

Списанието
BBC Good Food България Брой 195
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ