Салата с печени картофи и дресинг с каперси и естрагон

Хрупкава салата, която ще заеме главната роля на масата

22 October 2015 15:41
Салата с печени картофи и дресинг с каперси и естрагон
60 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 149
  • маз 6
  • нас. маз 3
  • въгл 22
  • захар 2
  • фибри 2
  • прот 3
  • сол 0

Продукти

1 кг пресни картофи, по-големите разполовени
1 с.л. олио

ЗА ДРЕСИНГА
150 мл заквасена сметана
1 с.л. дижонска горчица
по ½ малка връзка естрагон и магданоз, нарязани
настърганата кора и сокът от ½ лимон
1 с.л. малки каперси, изплакнати

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 220°С (200°С с обдухване). Сложете картофите в голяма тенджера с вода, похлупете и кипнете. Оставете да се варят около 5 мин, докато омекнат. Отцедете добре. Сложете ги в тава, полейте с олиото и овкусете. Печете около


45 мин, докато станат златисти. Извадете от фурната и оставете да изстинат.


2. Разбъркайте съставките за дресинга в голяма купа. Добавете картофите и отново разбъркайте, докато се покрият с дресинга. Охладете за 24 часа или ги хапнете веднага.

Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ