Салата с печени картофи и дресинг с каперси и естрагон

Хрупкава салата, която ще заеме главната роля на масата

22 October 2015 15:41
Салата с печени картофи и дресинг с каперси и естрагон
60 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 149
  • маз 6
  • нас. маз 3
  • въгл 22
  • захар 2
  • фибри 2
  • прот 3
  • сол 0

Продукти

1 кг пресни картофи, по-големите разполовени
1 с.л. олио

ЗА ДРЕСИНГА
150 мл заквасена сметана
1 с.л. дижонска горчица
по ½ малка връзка естрагон и магданоз, нарязани
настърганата кора и сокът от ½ лимон
1 с.л. малки каперси, изплакнати

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 220°С (200°С с обдухване). Сложете картофите в голяма тенджера с вода, похлупете и кипнете. Оставете да се варят около 5 мин, докато омекнат. Отцедете добре. Сложете ги в тава, полейте с олиото и овкусете. Печете около


45 мин, докато станат златисти. Извадете от фурната и оставете да изстинат.


2. Разбъркайте съставките за дресинга в голяма купа. Добавете картофите и отново разбъркайте, докато се покрият с дресинга. Охладете за 24 часа или ги хапнете веднага.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ