Най-добрите Палачинки

Разбийте яйцата, добавете половината от брашното и...

22 October 2015 18:45
Най-добрите Палачинки
60 мин. Средно Порции 12

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

Необходими продукти

4 яйца
400 гр. брашно
400 мл прясно мляко
4 чаша вода
4 супени лъжици олио
щипка сол
1 пакетче ванилова захар

Приготвяне

Разбийте яйцата, добавете половината от брашното и млякото, и разбъркайте всичко добре. Прибавете другата половина от брашното и млякото, солта, захарта, ваниловата захар и олиото. Разбийте до хомогенна смес, без бучки. Водата добавете накрая и отново разбъркайте. Оставете тестото в хладилника за около половин час. Поръсете тигана за палачинки с няколко капки олио и го загрейте добре, преди да изпържите първата палачинка. Готовите палачинки напълнете по желание.

Списанието
BBC Good Food България - Брой 202
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ