Най-добрите Палачинки

Разбийте яйцата, добавете половината от брашното и...

22 October 2015 18:45
Най-добрите Палачинки
60 мин. Средно Порции 12

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

Необходими продукти

4 яйца
400 гр. брашно
400 мл прясно мляко
4 чаша вода
4 супени лъжици олио
щипка сол
1 пакетче ванилова захар

Приготвяне

Разбийте яйцата, добавете половината от брашното и млякото, и разбъркайте всичко добре. Прибавете другата половина от брашното и млякото, солта, захарта, ваниловата захар и олиото. Разбийте до хомогенна смес, без бучки. Водата добавете накрая и отново разбъркайте. Оставете тестото в хладилника за около половин час. Поръсете тигана за палачинки с няколко капки олио и го загрейте добре, преди да изпържите първата палачинка. Готовите палачинки напълнете по желание.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ