Фетучини с пилешко месо и сметанов сос

1. В дълбок тиган запържвате нарязаното на кубчета...

25 October 2015 05:33
Фетучини с пилешко месо и сметанов сос
30 мин. Средно Порции 4

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

Основни продукти :

1 пакет фетучини (с яйца или със спанак)
250 мл. готварска сметана
300-350 гр. бяло пилешко месо
100 мл. червено вино
3-4 големи скилидки чесън / 1 чаена лъжичка чесново брашно
50 гр. краве масло
10 мл. слънчогледово олио / зехтин за готвене
250 гр. Синьо сирене ( по ваш избор )

Подправки :

Сол (на вкус)
Черен пипер (на вкус)*
Мащерка (на вкус)
Риган (на вкус)
Чубрица (на вкус)*
Сух магданоз (на вкус)*

* Черният пипер, чубрицата и сухият магданоз не са задължителни компоненти, но правят ястието по-ароматно и с по-плътен вкус :)

Приготвяне

1. В дълбок тиган запържвате нарязаното на кубчета, бяло пилешко месо, с маслото и растителната мазнина до пълна готовност (ако е необходимо се слага малко вода). 2. Прибавят се към него чесновите скилидки, нарязани на ситно, и всички подправки, които са по ваш вкус. 3. Прибавя се виното и се разбърква; оставя се около 5 минути, докато виното се изпари. 4. Готовите парченца месо се отделят. 5. В същият тиган се слага сметаната и натрошеното синьо сирене; оставя се на котлона да къкри, до сгъстяване на сместа; овкусява се, ако е необходимо с малко сол. 6. Фетучините се приготвят, както е указано на опаковката ( варят се около 5-6 минути ). 7. В тигана, при готовият сос, се прибавя пилешкото месо и се оставя така 5 минути. Сервира се веднага ! Bon appétit !

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ