Мъфини с киноа, амарант и тиква

Здравейте, благодарение на конкурса реализирах една от идеите си за нетрадиционни мъфини с киноа и амарант и ги съчетах с тематиката на сезона. Десислава Войникова, Сливен

26 October 2015 11:43
Мъфини с киноа, амарант и тиква
0 мин. Лесно Порции 0

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

1/3 ч.ч. киноа
1/4 ч.ч. амарант
200 г варена тиква
3/4 ч.ч. кафява захар
1 яйце
1/3 ч.ч. царевично олио
300 г брашно
1 бакпувер
1/2 ч.л. екстракт от ванилия
100 г сушени боровинки
натрошен черен шоколад, канела, джинджифил, орехи (по желание)

Приготвяне

1. В тенджера налейте една чаша вода и изсипете изплакнатите киноа и амарант. Изчакайте да заври, намалете и покрийте да къкри, докато водата се абсорбира за около 13-15 мин.


2. Разбийте яйцето със захарта и добавете намачката варена тиква, олиото и ванилията. Прибавете брашното с бакпулвера, разбъркайте добре и изсипете накълцаните сушени боровинки.


3. Сместа разпределете във формички за мъфини и печете в предварително загрята фурна на 180°С за 15-20 мин.


4. Пригответе захарно тесто, като в 100 мл вода на тих огън разтопите 50 г масло. Щом сместа кипне, добавете 100 г брашно и бъркайте, докато се хомогенизира. Разстелете тестото върху плоча, охладете до 18°С и омесете с 400 г пудра захар. Разделете тестото за двата необходими цвята и с помощта на сладкарска боя направете оранжево и зелено, с които украсете мъфините.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ