Солени мъфини с овесени ядки

Здравейте, изпращам ви една моя любима рецепта с фини овесени ядки. Надявам се да Ви хареса. Поздрави! Ива Зехирева

26 October 2015 11:53
Солени мъфини с овесени ядки
0 мин. Лесно Порции 0

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

3 яйца
200-250 г фини овесени ядки
280 г извара
125 г сирене
220 г кисело мляко
2 с.л. зехтин
1/2 ч.л. сода
сол
подправки на вкус (чубрица, риган, босилек)

Приготвяне

1. Смелете овесените ядки в робот или чопър, за да придобият по-брашнена консистенция. 


2. Сложете содата в киселото мляко и оставете за 10 мин. Смесете всички продукти в купа. Добавете подправки по желание като чубрица, босилек или риган, може и комбинация от няколко.


3. Оставете сместа да престои 30-40 мин, за да могат овесените ядки да попият течността. Разпределете във формите и печете на 180°С до получаване на приятен загар.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ