Салата с цвекло и фета

Интересно предложение за любителите на салатите с цвекло

27 October 2015 13:37
Салата с цвекло и фета
20 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 204
  • маз 14
  • нас. маз 5
  • въгл 11
  • захар 9
  • фибри 4
  • прот 9
  • сол 1

Продукти

1 кг малки глави цвекло, с различни цветове – ако можете да ги отгатнете по външния им вид
200 г сирене фета
100 г тиквени семки, запечени

ЗА ДРЕСИНГА
настърганата кора и сокът от 1 лимон
2 с.л. бял балсамов оцет или бял винен оцет
2 с.л. зехтин екстра върджин

Приготвяне

1. Сложете цвеклото в голяма тенджера с вода, похлупете и кипнете. Оставете го да се вари около


20-30 мин, докато омекне – това зависи от размера. Цвеклото е готово, когато лесно се промушва с ножа. Отцедете и оставете да изстине.


2. Обелете цвеклото с остър нож, като използвате ръкавици, за да не се оцветят ръцете ви. Нарежете го на резени. Смесете съставките за дресинга, овкусете и полейте цвеклото. Подредете го в чиния за сервиране и го поръсете с натрошено сирене фета и тиквени семки.

Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ