Гъши дроб с ананас

Парчетата ананас се отцеждат и се запечатват на су...

27 October 2015 11:39
Гъши дроб с ананас
15 мин. Средно Порции 1

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

Необходими продукти:
500 г компот от ананас
800 г гъши дроб
100 г захар
50 мл сладко вино („Шери”, „Порто” или „Марсала”)
1 с. л. краве масло
сол и бял пипер на вкус
кълнове, пера див лук или мащерка за украса

Приготвяне

Парчетата ананас се отцеждат и се запечатват на сух загрят тиган. Отстрани се сипва захарта. След като се карамелизира, се обръща за 1 минута и се добавя маслото.В момента, в който захарта поеме маслото, се сипва виното и се фламбира.Когато алкохолът се изпари, се сипват 200 мл сок от компота. Оставя се да ври, докато се получи гъст сос. Гъшият дроб се осолява и се пече на загрят оребрен тиган, скара или плоча, но трябва да се отнема постоянно от мазнината му. В средата трябва да остане леко суров. Прави се канапе от ананаса и върху него се подрежда гъшият дроб. Залива се със соса. Украсява се по желание с кълнове, пера див лук или мащерка.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ