Салата с грах, авокадо и портокал

Екзотична, лесна и полезна салата

27 October 2015 13:47
Салата с грах, авокадо и портокал
0 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 146
  • маз 11
  • нас. маз 1
  • въгл 10
  • захар 8
  • фибри 4
  • прот 3
  • сол 0

Продукти

250 г шушулки пресен грах, разрязани на две по диагонал (ако не намерите, използвайте само зърна пресен грах)
1 глава червен лук, тънко нарязана
2 портокала, обелени и нарязани
200 г репички, разполовени
2 броя узряло авокадо, без костилка, обелени и нарязани
сокът от 1 лимон
100 г листа от пресен грах (ако не намерите, заменете с рукола)

ЗА ДРЕСИНГА
настърганата кора и сокът от
1 портокал
по ½ малка връзка мента и кориандър, ситно нарязани
3 с.л. бял винен оцет
4 с.л. олио
1 с.л. течен мед

Приготвяне

1. Кипнете вода. Сложете граха и лука в голяма купа и ги покрийте с врялата вода. Оставете ги за 30 сек, после отцедете и изплакнете на течаща студена вода, докато се охладят. Отцедете отново.


2. Подредете в кутия с капак граха, лука, портокалите и репичките. Полейте авокадото с лимонов сок и го добавете в кутията. Разбъркайте съставките за дресинга в бурканче. Когато сте готови за сервиране, добавете зелените листа и полейте салатата с дресинга.

Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ