Глазирана сьомга с горчица и цитруси

Лесно и питателно ястие, предназначено да ви спести време в кухнята

27 October 2015 14:28
Глазирана сьомга с горчица и цитруси
35 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 485
  • маз 23
  • нас. маз 4
  • въгл 28
  • захар 26
  • фибри 3
  • прот 43
  • сол 0

Продукти

смес от цитрусови плодове (1 грейпфрут, 1 портокал, 2 лимона, 2 лайма) и 200 мл сок от цитрусовите плодове
4 с.л. течен мед
1 с.л. едрозърнеста горчица
малка връзка копър, нарязан
800 г филе от сьомга, без кости и кожа

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Сложете цитрусовия сок, меда и горчицата в тенджерка и кипнете за кратко, докато се превърнат в лепкав сос.


2. Подредете нарязаните цитруси в тавичка и ги поръсете с копър. Подправете филето сьомга и го сложете върху плодовете, след това го намажете с лепкавия сос. Запечете за 20 мин, докато сьомгата се сготви отвътре. Поръсете с още малко копър, преди да сервирате.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ