Тайландска супа с нудъли, скариди и фъстъци

Засищаща супа, готова за 20 минути.

09 July 2014 11:51
Тайландска супа с нудъли, скариди и фъстъци
15 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 596
  • маз 35
  • нас. маз 15
  • въгл 30
  • захар 7
  • фибри 4
  • прот 40
  • сол 5

Продукти

4 с.л. зелена тайландска къри паста
3 с.л. фъстъчено масло
1 малка връзка кориандър, откъснете листата и нарежете дръжките на ситно
1 парче джинджифил колкото палец, обелено и нарязано на тънки пръчици
4 листа от кафир лайм, тънко нарязани
800 мл кокосово мляко от консерва
850 мл пилешки бульон (ако имате възможност, пригответе го сами)
3 с.л. соев сос
сокът от 2 зелени лимона
2 с.л. рибен сос
4 малки глави зеле бок чой, разполовени или срязани на четири
300 г почистени сурови кралски скариди
300 г сварени оризови нудъли
1 червена люта чушка, тънко нарязана (махнете семената, ако не обичате много люто)
4 с.л. едро нарязани печени фъстъци

Приготвяне

1. Сложете къри пастата и фъстъченото масло в тенджерка на умерен огън, объркайте ги до гладка смес и я запържете за 1 мин. Добавете джинджифила, ситно нарязаните дръжки кориандър, листата от лайм, кокосовото мляко и бульона. Загрейте до завиране и оставете да къкри 5 мин.


2. Добавете соевия сос, сока от лайм и рибения сос. Пробвайте на вкус - ако има нужда от още сол, добавете малко соев сос, а ако се нуждае от кисело, сложете сок от лайм. Добавете зелето бок чой и скаридите и варете 1 мин, докато скаридите станат розови, а зелето омекне. Объркайте супата с нудълите и варете още 30 сек. За да сервирате, пресипете супата в 4 големи купи и ги поръсете с листата кориандър и нарязаните люта чушка и фъстъци.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ