Нудъли със скариди и лайм

Тези нудъли могат да бъдат идеалната бърза вечеря през делниците

27 October 2015 16:13
Нудъли със скариди и лайм
0 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 456
  • маз 18
  • нас. маз 3
  • въгл 52
  • захар 10
  • фибри 4
  • прот 20
  • сол 4

Продукти

100 г оризови нудъли
по 2 с.л. соев сос, рибен сос и сусамово олио
сокът от 1 лайм и резени за сервиране
½ червена люта чушка, без семена, тънко нарязана
6 стръка пресен лук, ситно нарязани
2 големи моркова, едро настър-гани
шепа листа от мента, накъсани
150 г сварени кралски скариди
25 г кашу или фъстъци

Приготвяне

1. Сложете нудълите в купа, полейте ги с вряла вода, похлупете и оставете настрани за 5 мин. Отцедете и изплакнете под течаща студена вода, прехвърлете в голяма купа.


2. Разбъркайте соевия сос, рибения сос, сусамовото олио, лимоновия сок и лютата чушка, за да станат на дресинг. Полейте върху нудълите и разбъркайте. Добавете пресния лук, морковите, ментата, скаридите и ядките. Отново разбъркайте и разпределете в 2 купи за сервиране, добавете по резен лайм отстрани.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ