Нудъли със скариди и лайм

Тези нудъли могат да бъдат идеалната бърза вечеря през делниците

27 October 2015 16:13
Нудъли със скариди и лайм
0 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 456
  • маз 18
  • нас. маз 3
  • въгл 52
  • захар 10
  • фибри 4
  • прот 20
  • сол 4

Продукти

100 г оризови нудъли
по 2 с.л. соев сос, рибен сос и сусамово олио
сокът от 1 лайм и резени за сервиране
½ червена люта чушка, без семена, тънко нарязана
6 стръка пресен лук, ситно нарязани
2 големи моркова, едро настър-гани
шепа листа от мента, накъсани
150 г сварени кралски скариди
25 г кашу или фъстъци

Приготвяне

1. Сложете нудълите в купа, полейте ги с вряла вода, похлупете и оставете настрани за 5 мин. Отцедете и изплакнете под течаща студена вода, прехвърлете в голяма купа.


2. Разбъркайте соевия сос, рибения сос, сусамовото олио, лимоновия сок и лютата чушка, за да станат на дресинг. Полейте върху нудълите и разбъркайте. Добавете пресния лук, морковите, ментата, скаридите и ядките. Отново разбъркайте и разпределете в 2 купи за сервиране, добавете по резен лайм отстрани.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ