Панцанела с авокадо

Панцанелата е италианска салата, която включва задължително домати и хляб.

27 October 2015 16:54
Панцанела с авокадо
0 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 332
  • маз 21
  • нас. маз 4
  • въгл 30
  • захар 8
  • фибри 6
  • прот 7
  • сол 1

Продукти

800 г смес от зрели домати
1 скилидка чесън, смачкана
1 ½ с.л. каперси, отцедени
1 узряло авокадо, без костилката, обелено и нарязано
1 глава червен лук, тънко нарязана
175 г чабата или друг хрупкав хляб
4 с.л. зехтин екстра върджин
2 с.л. червен винен оцет
малка шепа листа от босилек

Приготвяне

 1. Разполовете или нарежете на едро доматите, сложете ги в купа. Овкусете добре и добавете чесъна, каперсите, авокадото и лука. Разбъркайте и оставете настрана за 10 мин.


2. През това време накъсайте или нарежете хляба на парчета по 3 см. Сложете ги в голяма чиния за сервиране. Полейте с половината от зехтина, половината от оцета и овкусете. Когато сте готови за сервиране, добавете доматите със сока им. Поръсете с листа босилек и полейте с останалия зехтин и оцет. Разбъркайте още веднъж и сервирайте веднага.

Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ