Салата с риба тон, фенел и боб

Ако искате да вечеряте нещо, което става бързо и е засищащо - това е вашето ястие

27 October 2015 17:02
Салата с риба тон, фенел и боб
0 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 362
  • маз 17
  • нас. маз 3
  • въгл 24
  • захар 5
  • фибри 7
  • прот 27
  • сол 2

Продукти

настърганата кора от ½ лимон и 1 с.л. лимонов сок
1 ч.л. едрозърнеста горчица
1 с.л. зехтин екстра върджин
400 г консерва бял боб канелини, отцеден и изплакнат
малка връзка копър, едро нарязан
малка връзка магданоз, листата едро нарязани
½ малка глава фенел, тънко нарязана с белачка
½ краставица, обелена и нарязана на ленти с белачка
160 г консерва риба тон, отцедена
1 пълна с.л. тиквени семки

Приготвяне

1. За да направите дресинга, сложете лимоновата кора и сок, горчицата, зехтина и малко сол и пипер в буркан, разтръскайте добре.


2. Сипете боба в купа, полейте го с дресинга и разбъркайте добре. Добавете копъра и магданоза, фенела и краставицата, а накрая накъсаната риба тон и отново разбъркайте. Разпределете в чинии за сервиране и поръсете с тиквените семки.

Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ