Гранола с плодове и ядки

Тази закуска, гарнирана с пресни плодове, ще ви направи енергични и бодри за целия ден.

30 October 2015 13:08
Гранола с плодове и ядки
25 мин. Лесно Порции 14

  • ккал 374
  • маз 13
  • нас. маз 3
  • въгл 62
  • захар 31
  • фибри 5
  • прот 8
  • сол 0

Продукти

1 с.л. слънчогледово олио
100 мл течен мед
50 мл кленов сироп
500 г овесени ядки
100 г филирани бадеми
50 г кедрови ядки
100 г оризон
2 с.л. сусам
50 г стафиди
по 85 г сушени червени боровинки, сушени череши, нарязани фурми и сушени кайсии
50 г кокосови стърготини
кисело мляко и малини, за сервиране

Приготвяне

 1. Загрейте фурната до 160°С (140°С с обдухване). Загрейте олиото, меда и кленовия сироп заедно в тиган. Разбъркайте овесените ядки, бадемите, кедровите ядки, оризона и сусама в голяма купа. Сипете в нея и медената смес, разбъркайте добре и прехвърлете в тава. Запечете за 15 мин, докато всичко стане златисто и хрупкаво.


2. Извадете тавата от фурната и оставете да изстине, след това натрошете по-едрите парчета. Разбъркайте всичко със сушените плодове и кокоса. Сервирайте с кисело мляко и пресни малини. Останалата част от гранолата може да се съхранява в плътно затворен буркан за следващите 2 седмици.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ