Домашно мюсли

Това мюсли е богато на желязо и фибри, много е подходящо за закуска в натоварен ден.

30 October 2015 13:42
Домашно мюсли
0 мин. Лесно Порции 10

  • ккал 393
  • маз 16
  • нас. маз 2
  • въгл 51
  • захар 15
  • фибри 8
  • прот 14
  • сол 0

Продукти

3 чаши овесени ядки
1 чаша смесени ядки, при възможност включващи и макадамия
½ чаша сусам
½ чаша белен слънчоглед
½ чаша стафиди
½ чаша сушени червени боровинки
1 чаша сушени кайсии, нарязани

ЗА СЕРВИРАНЕ
соево или нискомаслено мляко
нарязани сезонни плодове като праскови, банани, круши, ананас, папая, грозде

Приготвяне

1. Сложете овесените ядки в голяма кутия с капак и добавете смесените ядки, сусама, слънчогледа, стафидите, боровинките и кайсиите. Разбъркайте добре.


2. За да сервирате, сложете от сместа в купа, полейте с млякото и добавете отгоре нарязани пресни плодове.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ