Канелени палачинки с банан, малини и масло от бадемови ядки

Здравословен старт на деня

30 October 2015 14:15
Канелени палачинки с банан, малини и масло от бадемови ядки
10 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 376
  • маз 16
  • нас. маз 3
  • въгл 46
  • захар 17
  • фибри 5
  • прот 14
  • сол 0

Продукти

75 г кафяво брашно за хляб без глутен
1 ч.л. смляна канела
1 средно голямо яйце
225 мл нискомаслено прясно мляко
1 ч.л. олио, за пържене
2 с.л. масло от бадемови ядки (вижте рецептата вдясно)
1 банан, нарязан
140 г малини
резени лимон

Приготвяне

1. Сложете брашното и канелата в голяма купа. Добавете яйцето и млякото и разбъркайте бързо, докато се получи гладка течна смес.


2. Намажете с малко олио незалепващ тиган и загрейте на умерен огън. Когато се сгорещи, налейте малко от сместа и я разстелете по дъното на тънък слой. Оставете да се запече за 2 мин. Щом потъмнее отдолу, обърнете и печете още 1 мин.


3. Прехвърлете в топла чиния и покрийте с фолио. Повторете, докато свърши сместа. Разпределете палачинките в две чинии. Сервирайте с бадемово масло, банани, малини и лимонови резени.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ