Салата с аспержи и поширани яйца

Вкусна идея за здравословен обяд

30 October 2015 14:45
Салата с аспержи и поширани яйца
8 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 228
  • маз 13
  • нас. маз 3
  • въгл 13
  • захар 12
  • фибри 5
  • прот 13
  • сол 0

Продукти

1 с.л. зехтин екстра върджин
1 с.л. балсамов оцет
200 г обелено сготвено цвекло, нарязано на хапки
2 шепи смесени салатни листа
¼ краставица, нарязана на пръчици
8 стръка аспержи, почистени
2 големи яйца

Приготвяне

1. Смесете оцета и зехтина в малка купа и добавете цвеклото. Разпределете салатните листа и краставицата в две чинии.


2. Бланширайте аспержите в тенджера с вряща вода и ги извадете настрана. Счупете яйцата в тенджерата и варете 3 мин, докато белтъците се стегнат, а жълтъците са още течни. Извадете с решетъчна лъжица върху кухненска хартия.


3. Междувременно разпределете цвеклото в чиниите със салатата, полейте с дресинга и леко разбъркайте. Отгоре сложете аспержите и яйцата.

Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ