Салата със сьомга и меден дресинг

Това ястие е богато на фибри, фолиева киселина, вит.С и омега-3

03 November 2015 15:33
Салата със сьомга и меден дресинг
0 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 449
  • маз 32
  • нас. маз 6
  • въгл 13
  • захар 9
  • фибри 7
  • прот 25
  • сол 1

Продукти

2 големи шепи млади салатни листа или рукола
140 г шушулки пресен грах
1 авокадо, без костилката, обелено и нарязано
2 сготвени филета сьомга (от вечерята през четвъртия ден), без кожата, накъсани на парчета
малка шепа кориандър, ситно нарязан

ЗА ДРЕСИНГА
½ ч.л. течен мед
1 с.л. вряла вода
2 ч.л. ябълков оцет
1 ч.л. сос тамари или соев сос
1 с.л. мирин (използвайте шери или сухо вино марсала, ако нямате мирин)

Приготвяне

1. За дресинга сложете меда и водата в буркан. Разклатете бързо, за да се разтвори медът. Добавете и останалите продукти за дресинга и разбъркайте.


2. Сложете салатните листа, шушулките грах и авокадото в голяма купа или пластмасова кутия и разбъркайте. Добавете рибата и кориандъра. Сервирайте заедно с буркана дресинг.

Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ