Фритата с козе сирене и карамелизиран лук

Вегетарианска фритата, подходяща за здравословна вечеря, богата на фолиева киселина и фибри.

03 November 2015 15:56
Фритата с козе сирене и карамелизиран лук
20 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 332
  • маз 16
  • нас. маз 6
  • въгл 29
  • захар 25
  • фибри 6
  • прот 20
  • сол 1

Продукти

4 ч.л. олио
2 големи глави червен лук, тънко нарязани
4 ч.л. течен мед
8 големи яйца
140 г козе сирене
100 г салатни листа (рукола, млада маруля, кресон, спанак)
250 г сготвено цвекло, на филийки
сокът от ½ лимон

Приготвяне

1. Загрейте силно грила. Сложете олиото и лука в средно голям огнеупорен и незалепващ тиган. Похлупете и задушете на умерен огън за 10 мин или докато лукът започне да омеква и потъмнява по краищата. Намалете котлона, добавете меда, разбъркайте добре и оставете да ври около 1 мин. Междувременно разбийте яйцата и ги поръсете с черен пипер.


2. Излейте яйцата в тигана и гответе 5-6 мин, докато почти се стегнат. Натрошете отгоре сиренето на едро. Запечете фритатата за 3 мин на грила. Разклатете леко, за да се уверите, че яйцата са се стегнали, а сиренето се е размекнало. Върнете още малко под грила, ако е необходимо.


3. Смесете салатните листа и цвеклото в голяма купа. Полейте с лимоновия сок и разбъркайте. Нарежете фритатата на четири – половината охладете за утрешния обяд. Останалото сервирайте със салатата.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ