Фритата с козе сирене и карамелизиран лук

Вегетарианска фритата, подходяща за здравословна вечеря, богата на фолиева киселина и фибри.

03 November 2015 15:56
Фритата с козе сирене и карамелизиран лук
20 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 332
  • маз 16
  • нас. маз 6
  • въгл 29
  • захар 25
  • фибри 6
  • прот 20
  • сол 1

Продукти

4 ч.л. олио
2 големи глави червен лук, тънко нарязани
4 ч.л. течен мед
8 големи яйца
140 г козе сирене
100 г салатни листа (рукола, млада маруля, кресон, спанак)
250 г сготвено цвекло, на филийки
сокът от ½ лимон

Приготвяне

1. Загрейте силно грила. Сложете олиото и лука в средно голям огнеупорен и незалепващ тиган. Похлупете и задушете на умерен огън за 10 мин или докато лукът започне да омеква и потъмнява по краищата. Намалете котлона, добавете меда, разбъркайте добре и оставете да ври около 1 мин. Междувременно разбийте яйцата и ги поръсете с черен пипер.


2. Излейте яйцата в тигана и гответе 5-6 мин, докато почти се стегнат. Натрошете отгоре сиренето на едро. Запечете фритатата за 3 мин на грила. Разклатете леко, за да се уверите, че яйцата са се стегнали, а сиренето се е размекнало. Върнете още малко под грила, ако е необходимо.


3. Смесете салатните листа и цвеклото в голяма купа. Полейте с лимоновия сок и разбъркайте. Нарежете фритатата на четири – половината охладете за утрешния обяд. Останалото сервирайте със салатата.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ