Мюсли с ябълки и шамфъстък

Вкусна закуска богата на фибри и с малко ккал.

05 November 2015 16:24
Мюсли с ябълки и шамфъстък
0 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 229
  • маз 8
  • нас. маз 1
  • въгл 29
  • захар 14
  • фибри 5
  • прот 8
  • сол 0

Продукти

ОСНОВНИ СЪСТАВКИ
50 г овесени ядки
50 мл ябълков сок
по 1 голяма щипка канела и индийско орехче
1 средно голяма ябълка, изчистена и настъргана
2 с.л. нискомаслено кисело мляко
ЗА ТОПИНГА
25 г шамфъстък, натрошен
3 с.л. зърна от нар или горски плодове

Приготвяне

Смесете всички основни съставки, без киселото мляко, със 150 мл вода и ги оставете да киснат поне 20 мин или една нощ, ако е възможно. След като овесените ядки омекнат, разбъркайте ги с киселото мляко и разделете сместа в две купи. Поръсете всяка купа с половината от топинга и сервирайте.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ