Чана масала със спанак

Здравословно предложение за лесна, бърза и богата на полезни вещества вечеря

05 November 2015 16:40
Чана масала със спанак
25 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 420
  • маз 12
  • нас. маз 1
  • въгл 60
  • захар 12
  • фибри 12
  • прот 20
  • сол 1

Продукти

75 г бланширан кафяв ориз басмати
1 ч.л. кимион на зърна
1 с.л. олио
1 средно голяма глава лук, ситно нарязана
1 скилидка чесън, ситно нарязана
1 см парче джинджифил, обелен и ситно нарязан или настърган
½ червена люта чушка, без семената, ситно нарязана
по 1 ч.л. смлян кориандър, кимион, куркума, червен пипер и гарам масала
400 г консерва чери домати
400 г консерва нахут, отцеден
сокът от ½ лимон
220 г бейби спанак

Приготвяне

 


1. Сварете ориза според указанията на опаковката. Загрейте голям незалепващ тиган и запържете без мазнина зърната кимион за 1 мин, като разбърквате, докато започнат да пукат. Извадете ги и оставете настрана.


2. В същия тиган загрейте олиото, добавете лука, чесъна, джинджифила и лютата чушка и сотирайте на умерен огън за около 3 мин. Намалете огъня, добавете всички подправки, разбъркайте добре и гответе още 2 мин. Добавете доматите, като разбърквате и разкъсвате на парченца с помощта на лъжица. Добавете нахута и 200 мл вода.


3. Оставете да заври, след това да къкри около 10 мин, преди да добавите лимоновия сок и спанака. След като спанакът омекне, отстранете тигана от котлона.


4. Разделете ориза в две купи и го сервирайте с пикантното ястие. (След охлаждане вкусът се засилва, затова за по-богат вкус го направете по-рано през деня и бавно го затоплете преди сервиране.)

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ