Шоколадова торта с ягоди и малини

Нещо вкусно за по-сладък и усмихнат ден :)...

18 November 2015 13:34
Шоколадова торта с ягоди и малини
20 мин. Средно Порции 8

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

Бисквити - 1 пакет
Масло - 100 гр
Течна сметана - 100 мл
Черен шоколад - 1 бр
Течен шоколад - 1 буркан
Ягоди
Малини

Приготвяне

Нещо вкусно за по-сладък и усмихнат ден :) Бисквитите се натрошават на ситно в блендер. Използвайте бисквити по желание, аз използвам обикновени какаови бисквити. Разтопете 100 гр масло на котлона и го прибавете в блендера при бисквитите. Разбийте до получаване на хомогенна смес. Така получената смес изсипете във форма за торта и разпределете плътно до получаване на тънък блат. Поставете формата в хладилник за около 20-30 минути. Загрейте сметаната на котлона. Дръпнете от огъня и добавете един черен шоколад. Бъркайте непрестанно, докато шоколадът се разтопи напълно. След това добавете течния шоколад и продължете да бъркате до получаване на гладък крем. Аз слагам почти един цял голям буркан Nutella от 400 гр (добавяйте течния шоколад на вкус). Извадете формата от хладилника и разпределете крема върху блата. Наредете почистени и измити цели ягоди и малини (или какъвто плод предпочитате) и върнете тортата в хладилника. Оставете я да преседи минимум 5 часа в хладилник преди да я сервирате.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ