Кюфтенца от киноа

Здравейте, изпращам Ви рецепта за кюфтенца от киноа. Катерина Лазарова, София

24 November 2015 12:05
Кюфтенца от киноа
0 мин. Лесно Порции 0

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

50 г киноа
50 г извара
30 г черни маслини без костюлка
1 малка глава лук
1 с.л. наситнен копър
1 яйце
2 с.л. галета
сол, черен пипер
зехтин

Приготвяне

1. Измийте киноата с 3-4 води, и я сварете за около 12-15 мин в подсолена вода, отцедете добре и охладете. В кухненски робот смелете маслините, а после и лука. С вилица намачкайте изварата на трохи. Смесете сварената киноа с всички останали продукти, овкусете със сол и черен пипер. Добавете галетата, а ако сместа е много мокра може да добавите още една лъжица. С мокри ръце оформете неголеми плоски кюфтета и гипоставете в тава върху хартия за печене, поръсени с малко зехтин от всяка страна.


2. Печете на 200°С без вентилатор до получаване на златисто - кафяв цвят, като при полу-готовност на едната страна обърнете кюфтенцата и допечете и от другата. Поднесете със салата по желание - зелена или айсберг с маслини или с чеснов сос от кисело мляко, чесън и копър.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ