Бейби моркови с глазура от джинджифил и мед

Чудесна гарнитура за всяка трапеза!

21 December 2015 17:13
Бейби моркови с глазура от джинджифил и мед
25 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 101
  • маз 6
  • нас. маз 3
  • въгл 10
  • захар 9
  • фибри 4
  • прот 1
  • сол 0

Продукти

900 г бейби моркови, измити и почистени
50 г масло
25 г парче джинджифил, обелено и ситно настъргано
2 с.л. мед
настърганата кора на 1 портокал

Приготвяне

1. Сложете да заври голяма тенджера с подсолена вода и добавете морковите. Оставете да къкри 5 мин, докато леко омекнат, отцедете.


2. В широк тиган загрейте маслото, докато се разтопи, и добавете морковите, джинджифила, меда и настърганата кора от портокал. Пържете на умерен огън 25-30 мин, като ги обръщате внимателно от време на време, докато морковите започнат да стават златисти и лепкави.


3. Продължете да обръщате морковите внимателно в тигана от време на време, докато покафенеят от всички страни. Овкусете добре, преди да сервирате.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ