Бейби моркови с глазура от джинджифил и мед

Чудесна гарнитура за всяка трапеза!

21 December 2015 17:13
Бейби моркови с глазура от джинджифил и мед
25 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 101
  • маз 6
  • нас. маз 3
  • въгл 10
  • захар 9
  • фибри 4
  • прот 1
  • сол 0

Продукти

900 г бейби моркови, измити и почистени
50 г масло
25 г парче джинджифил, обелено и ситно настъргано
2 с.л. мед
настърганата кора на 1 портокал

Приготвяне

1. Сложете да заври голяма тенджера с подсолена вода и добавете морковите. Оставете да къкри 5 мин, докато леко омекнат, отцедете.


2. В широк тиган загрейте маслото, докато се разтопи, и добавете морковите, джинджифила, меда и настърганата кора от портокал. Пържете на умерен огън 25-30 мин, като ги обръщате внимателно от време на време, докато морковите започнат да стават златисти и лепкави.


3. Продължете да обръщате морковите внимателно в тигана от време на време, докато покафенеят от всички страни. Овкусете добре, преди да сервирате.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ