Салата с козе сирене, круши и орехи

Поръсете, запечете и овкусете

11 October 2016 12:43
Салата с козе сирене, круши и орехи
7 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 487
  • маз 38
  • нас. маз 9
  • въгл 22
  • захар 21
  • фибри 5
  • прот 11
  • сол 0

Продукти

100 г орехи пекан
2 с.л. мека кафява захар
1 с.л. кленов сироп
2 круши, нарязани на дълги тънки
ивици (използвайте уред за жулиени)
100 г рукола
4 х 35 г кръгло козе сирене
ЗА ДРЕСИНГА
1 ч.л. синапени семена
2 с.л. бял винен оцет
4 с.л. зехтин екстра върджин

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200°С


(180°С с обдухване) и сложете


орехите в тава с незалепващо


покритие. Поръсете отгоре захарта


и кленовия сироп, разбъркайте.


Запечете за 5-7 мин, докато станат


златисти, после ги оставете да


изстинат, преди да ги натрошите


на едро.


2. Направете дресинга, като


смесите съставките, овкусете


добре. В голяма купа смесете


крушите с руколата, разбъркайте с


малко от дресинга.


3. Точно преди сервиране минете с


горелка или запечете на грил козето


сирене, докато стане златисто. За


да сервирате, сложете останалия


дресинг в бутилка с накрайник за


поливане и поръсете по края на


чинията. Сложете салатата от


круши и рукола в средата на


чинията, разпръснете отгоре


орехите и добавете козето сирене.

Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ