Пастет от пилешки дробчета

Вкусна и лесна рецепта за ценители

11 October 2016 13:03
Пастет от пилешки дробчета
10 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 539
  • маз 43
  • нас. маз 25
  • въгл 16
  • захар 4
  • фибри 1
  • прот 20
  • сол 0

Продукти

375 г масло
400 г пилешки дробчета, почистени
2 големи скилидки чесън, 1 смачкана,
1 тънко нарязана
3 стръка мащерка, само листата
3 с.л. вино мадейра
лучено чътни, за сервиране
4 резена бриош
1 зелена ябълка, почистена и нарязана
кисели краставички, за сервиране

Приготвяне

 


1. Загрейте 1 с.л. от маслото в тиган с незалепващо покритие на умерен огън. Когато маслото започне да дими, добавете пилешките дробчета и ги запържете за 2 мин от всяка страна.

2. Прибавете смачкания чесън, малко от мащерката и виното в тигана. Пържете 2 мин, като оставите виното да къкри. Прехвърлете сместа в кухненски робот, запазете 200 г от маслото и добавете останалото в робота. Разбийте всичко до гладка паста. Овкусете и прехвърлете с лъжица в 4 х 70 мл буркани.

3. Разтопете останалото масло в среден тиган и добавете нарязания чесън. Запържете го леко, докато стане златист. Разпределете в четирите буркана, като се постараете да има парченца чесън и малко от останалата мащерка във всеки. Затворете бурканите с капачки и ги охладете в хладилника поне за 4 часа, докато стегне пастетът. Може да бъде приготвен до 2 дни предварително.

4. Преди да сервирате, запечете резените бриош и ги разрежете на триъгълници. Разбъркайте нарязаната ябълка в чътнито и сервирайте пастета върху дървена дъска със запечения бриош, чътнито и кисели краставички.
Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ