Нудъли с тайландско песто и скариди

Засищаща вечеря, готова за броени минути.

09 July 2014 11:28
Нудъли с тайландско песто и скариди
10 мин. Лесно Порции 5

  • ккал 418
  • маз 18
  • нас. маз 3
  • въгл 40
  • захар 2
  • фибри 2
  • прот 24
  • сол 1

Продукти

300 г сухи нудъли с яйца
1 малка връзка босилек
1 малка връзка кориандър
75 г фъстъци
1 червена люта чушка, без семената, нарязана
настърганата кора и сокът на 1 зелен лимон, и резени за сервиране
2 с.л. сусамово олио
2 с.л. зехтин
400 г кралски скариди, разполовени по дължина

Приготвяне

1. Сложете нудълите в широка купа и ги полейте с вряща вода, така че да ги покрие. Оставете настрани, докато нудълите станат ал денте (отвън меки, отвътре леко жилави). През това време сложете в кухненски робот босилека, кориандъра, фъстъците, лютата чушка, лимоновата кора и сока, сусамовото олио, 1 с.л. от зехтина, 2 с.л. вода и щипка сол и разбийте на песто.


2. Загрейте останалия зехтин в широк тиган с незалепващо покритие и бързо запържете скаридите за 3-4 мин, добавете пестото. Отцедете и прибавете нудълите, подправете с черен пипер и разбъркайте добре, така че нудълите да се покрият с песто – ако е много гъсто, може да добавите малко гореща вода. Разпределете в купи, полейте с малко лимонов сок и поръсете с още кориандър, ако желаете. Сервирайте с резени лимон.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ