Карпачо от пушена сьомга

Сложете, подредете и оформете

11 October 2016 13:16
Карпачо от пушена сьомга
0 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 318
  • маз 18
  • нас. маз 9
  • въгл 9
  • захар 8
  • фибри 2
  • прот 27
  • сол 5

Продукти

50 г репички, нарязани на тънки
кръгчета
2 с.л. бял винен оцет
1 с.л. силен хрян
100 г пълномаслена сметана, леко
разбита
400 г пушена сьомга, нарязана на дълги
ивици
100 г сварено цвекло, тънко нарязано
на кръгчета
2 портокала, обелени и нарязани на
сегменти
2 мариновани лимона, ситно нарязани
шепа листенца от грах
зехтин екстра върджин, за сервиране

Приготвяне

1. Сложете репичките в купа с


оцета, за да се мариноват поне за


30 мин. Смесете хряна с разбитата


сметана в малка купа и овкусете със


сол.


2. Поставете 100 г от ивиците


пушена сьомга в 4 правоъгълни


чинии. Сложете 3 кръгчета от


цвеклото върху сьомгата на


различни места. Подредете по 6


резена от репичките около сьомга-


та. Добавете няколко портокалови


резена и малко от маринованите


лимони.


3. Оформете сметаната с хрян като


кнедли с помощта на две чаени


лъжички и сложете по три броя във


всяка чиния. Накрая поръсете с


листенцата и полейте с малко


зехтин, преди да сервирате.


ЗА ПОРЦИЯ: 318 ккал, 18 г мазнини, 9 г наситени


мазнини, 9 г въглехидрати, 8 г захари, 2 г фибри,


27 г протеини, 5 г сол.


Всички отделни компоненти могат да


бъдат приготвени един ден предвари-


телно и съхранени в отделни кутии с


капак в хладилника през нощта. Може


да приготвите и чиниите с пушената


сьомга и да ги завиете с прозрачно


фолио, за да бъдат готови за


сервиране.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ