Карпачо от пушена сьомга

Сложете, подредете и оформете

11 October 2016 13:16
Карпачо от пушена сьомга
0 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 318
  • маз 18
  • нас. маз 9
  • въгл 9
  • захар 8
  • фибри 2
  • прот 27
  • сол 5

Продукти

50 г репички, нарязани на тънки
кръгчета
2 с.л. бял винен оцет
1 с.л. силен хрян
100 г пълномаслена сметана, леко
разбита
400 г пушена сьомга, нарязана на дълги
ивици
100 г сварено цвекло, тънко нарязано
на кръгчета
2 портокала, обелени и нарязани на
сегменти
2 мариновани лимона, ситно нарязани
шепа листенца от грах
зехтин екстра върджин, за сервиране

Приготвяне

1. Сложете репичките в купа с


оцета, за да се мариноват поне за


30 мин. Смесете хряна с разбитата


сметана в малка купа и овкусете със


сол.


2. Поставете 100 г от ивиците


пушена сьомга в 4 правоъгълни


чинии. Сложете 3 кръгчета от


цвеклото върху сьомгата на


различни места. Подредете по 6


резена от репичките около сьомга-


та. Добавете няколко портокалови


резена и малко от маринованите


лимони.


3. Оформете сметаната с хрян като


кнедли с помощта на две чаени


лъжички и сложете по три броя във


всяка чиния. Накрая поръсете с


листенцата и полейте с малко


зехтин, преди да сервирате.


ЗА ПОРЦИЯ: 318 ккал, 18 г мазнини, 9 г наситени


мазнини, 9 г въглехидрати, 8 г захари, 2 г фибри,


27 г протеини, 5 г сол.


Всички отделни компоненти могат да


бъдат приготвени един ден предвари-


телно и съхранени в отделни кутии с


капак в хладилника през нощта. Може


да приготвите и чиниите с пушената


сьомга и да ги завиете с прозрачно


фолио, за да бъдат готови за


сервиране.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ