Джинджифилов сироп

Добавете този сироп към горещ шоколад, топъл ябълков сок, просеко или направете бърз десерт като поръсите върху сладолед.

17 October 2016 13:14
Джинджифилов сироп
5 мин. Лесно Порции 1

  • ккал 49
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 12
  • захар 12
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

300 г захар
200 мл вода
1 с.л. настърган джинджифил, сложете ги в тенджера.
Добавете 1 пръчка канела и кипнете на умерена температура.
Оставете сместа да къкри 5 мин, докато захарта се разтвори.
Добавете златиста сладкарска боя, по желание.
Налейте в стерилизирана бутилка от 500 мл (вижте съвета долу).

Приготвяне

За да украсите, завържете пръчка канела с красива панделка около гърлото на бутилката. Можете да съхранявате до 1 година.


ЗА 1 с.л.: 49 ккал, мазнини няма, наситени мазнини няма,


12 г въглехидрати, 12 г захари, фибри няма, протеини няма,


сол няма.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ