Бързо маринован лук

Този сладко – кисел лук добавя пикантност на овчарския пай или остър и цветен финал на мексиканската храна.

17 October 2016 13:55
Бързо маринован лук
5 мин. Лесно Порции 1

  • ккал 34
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 8
  • захар 7
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 1

Продукти

300 мл ябълков оцет
3 с.л. захар
1 с.л. едра морска сол
6 зърна черен пипер
6 зърна кориандър
1 звездовиден анасон
1 дафинов лист
3 малки глави червен лук, тънко нарязани

Приготвяне

1. Изсипете оцета в тенджера, добавете захарта, морската сол, подправките и дафиновия лист, кипнете. След 1 мин проверете дали захарта и солта са се разтворили. Отстранете от котлона.


2. Кипнете вода в чайник. Поставете лука в цедка или в гевгир. Полейте го с горещата вода и отцедете добре. Когато лукът се охлади, за да може да се хваща, го прехвърлете в стерилизиран 500 мл буркан (вижте съвета вляво). Налейте топлата марината и затворете буркана с капачка. Охладете и оставете да се изстуди напълно, за да се маринова поне 2 часа. Съхранявайте, без да отваряте до 6 месеца или до 2 седмици в хладилник, когато бурканът е отворен.


ЗА 50 г: 34 ккал,  мазнини няма, наситени мазнини няма,


8 г въглехидрати, 7 г захари, фибри няма, протеини няма,


1,5 г сол.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ