Мариновано козе сирене

Добавете кутия крекери в кошницата с изкушения заедно с това козе сирене. Можете да поднесете като алтернатива върху дъската със сирена. Ще се съчетае чудесно и с маринования лук.

17 October 2016 14:06
Мариновано козе сирене
0 мин. Лесно Порции 1

  • ккал 165
  • маз 17
  • нас. маз 3
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 2
  • сол 0

Продукти

350 мл качествен зехтин (не екстра върджин) или рапично олио и още за намазване
200 г меко козе сирене, без кората
3 ивици лимонова кора (почистени от вътрешната бяла част)
3 стръка мащерка
1 червена люта чушка, продупчена с остър нож на няколко места
1 ч.л. семена фенел

Приготвяне

Стерилизирайте 500 мл буркан


 Намажете добре ръцете си с олио, разчупете сиренето на 4 парчета и оформете на топки. Поставете сиренето в буркана и покрийте с лимоновата кора, мащерката и лютата чушка. Поръсете със семената фенел и налейте зехтина или олиото. Изстудете и оставете да се маринова 2 дни. Съхранявайте в хладилник и консумирайте до 2 седмици. 


ЗА 25 г: 165 ккал , 17 г мазнини, 3 г наситени мазнини, въглехидрати няма, захари няма, фибри няма, 2 г протеини,


0,1 г сол.

Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ