Пълнени чушки по италиански

Полезно ястие, богато на фибри и витамин С.

09 July 2014 11:20
Пълнени чушки по италиански
35 мин. Лесно Порции 3

  • ккал 419
  • маз 11
  • нас. маз 2
  • въгл 58
  • захар 9
  • фибри 6
  • прот 15
  • сол 1

Продукти

3 червени чушки, разполовени, без семките
160 г полусушени домати и моцарела в зехтин
140 г кускус
2 с.л. песто
5 с.л. сухи хлебни трохи

Приготвяне

1. Загрейте фурната до 200°С (180°С с обдухване). Подредете чушките в тава с разрязаната страна нагоре. Намажете ги със зехтина от доматите и моцарелата, поръсете ги със сол и черен пипер. Запечете за 10 мин, докато леко омекнат.


2. През това време разбъркайте кускуса с пестото и сипете 125 мл вряща вода. Похлупете и оставете за 5 мин да набъбне кускуса. Отцедете доматите и моцарелата и ги разбъркайте с кускуса. Напълнете чушките със сместа и поръсете с хлебните трохи.


3. Запечете за 15-20 мин, докато трохите станат златисти, а чушките омекнат.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ