Задушени кестени, ябълки и брюкселско зеле

Най-хубавите кестени стават, когато ги купите сурови. Те ще са сладки и меки, с невероятен аромат. Обелването им може да отнеме време, но си струва усилията. Може да сварите кестените до два дни предварително, да ги запазите в бульона и да ги затоплите. Д

18 October 2016 13:13
Задушени кестени, ябълки и брюкселско зеле
35 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 234
  • маз 9
  • нас. маз 5
  • въгл 29
  • захар 9
  • фибри 8
  • прот 5
  • сол 0

Продукти

50 г масло
400 г сурови обелени кестени
1 стрък целина, нарязан на 1 см парчета
1 червена ябълка (около 100 г), необелена, почистена и нарязана на 8
100 мл вода (или лек пилешки бульон)
2 ч.л. захар
1 с.л. лимонов сок
400 г брюкселско зеле

Приготвяне

1. Загрейте маслото в средна тенджерка на слаб огън. Добавете кестените, целината и ябълката и ги запържете за 4 мин. Сипете бульона и щом заври, подправете с 1 ч.л. ситна морска сол, 2 щипки прясно смлян бял пипер, захарта и лимоновия сок. Похлупете и оставете на бавен огън (така че едва да къкри) за 20-25 мин, докато кестените омекнат.


2. Бланширайте брюкселското зеле във вряща подсолена вода за 6 мин и ги отцедете добре. Добавете при кестените и оставете на огъня за 5 мин, прехвърлете в съд за сервиране.


ЗА ПОРЦИЯ: 234 ккал, 9 г мазнини, 5 г наситени мазнини, 29 г въглехидрати, 9 г захари, 8 г фибри, 5 г протеини, 0,1 г сол

Списанието
BBC Good Food България Брой 195
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ