Руло с наденица и семена фенел

Лесна идея за бърза вечеря

25 October 2016 13:40
Руло с наденица и семена фенел
40 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 114
  • маз 8
  • нас. маз 3
  • въгл 7
  • захар 1
  • фибри 0
  • прот 3
  • сол 0

Продукти

400 г сурова наденица, само каймата
375 г многолистно тесто
1 с.л. семена фенел
1 яйце, разбито

Приготвяне

1. Сложете каймата от надениците в купа и я омесете с ръце. Разделете я на две топки. Сложете едната върху голямо парче фолио и я разточете като салам около 30 см. Увийте стегнато с фолиото и оставете каймата в чиния или тавичка в хладилника. Повторете и с другата топка.


2. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Развийте тестото върху масата и го нарежете по дължина на четири еднакви ивици. Разточете две от тях още малко, така че да станат 40 см дълги и 10 см широки. Развийте каймата от фолиото, сложете двете парчета по средата на разточеното тесто и поръсете със семената фенел. В тестото направете прорези през 2 см от ръба до каймата. Подгънете крайчетата и съединете противоположните крайчета на тестото върху каймата. Повторете и с другата порция месо. Намажете с яйце и сложете рулата в тави.


3. Нарежете двете останали ивици тесто на по три и ги сплетете. Сложете плитките върху завитите рула и също ги намажете с яйце.


4. Запечете във фурната за 40 мин или докато тестото стане златисто и се надигне. Извадете рулата, прехвърлете ги върху голяма дъска и ги нарежете. Може да ги поднесете топли или студени.


ЗА РЕЗЕН (24): 114 ккал, 8 г мазнини, 3 г наситени мазнини, 7 г въглехидрати, 1 г захари, фибри няма, 3 г протеини, 0,5 г сол.

Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ