Двойни джинджифилови бисквити с лимоново маскарпоне

Смесете, загрейте, печете и хапнете

25 October 2016 14:46
Двойни джинджифилови бисквити с лимоново маскарпоне
14 мин. Лесно Порции 12

  • ккал 277
  • маз 12
  • нас. маз 7
  • въгл 28
  • захар 18
  • фибри 0
  • прот 2
  • сол 0

Продукти

100 г масло, разтопено
50 г захар на кристали
100 г мека светла кафява захар
25 г меласа
1 голямо яйце
½ ч.л. ванилов екстракт
¼ ч.л. сода бикарбонат
175 г безглутеново брашно
1 с.л. настърган джинджифил
½ ч.л. смлян черен пипер
¼ ч.л. смляно индийско орехче
¼ ч.л. смлян карамфил
¼ ч.л. смлян кардамон (семената от 3 шушулки, натрошени)
75 г захар демерара

ЗА ПЪЛНЕЖА
175 г маскарпоне
85 г готов лимонов крем

Приготвяне

1. За да направите бисквитите, сложете маслото, двата вида захар, меласата, яйцето и ванилията в голяма купа и разбийте с електрически миксер до гладка смес. В отделна купа смесете останалите съставки, с изключение на захарта демерара. Добавете сухите съставки към яйчeната смес и месете до лепкаво тесто. Покрийте с фолио и охладете за поне 4 часа.


2. Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване) и застелете две тави с хартия за печене. Оформете тестото на топки с големината на супена лъжица, след което ги оваляйте в захарта демерара. Поставете в тавите, като оставите 2,5 см разстояние между бисквитите.


 3. Печете 14 мин или до лекото покафеняване на краищата, като размените тавите по средата на печенето. Охладете в тавите за 10 мин и прехвърлете върху решетка, за да охладите напълно.


4. За да направите пълнежа, разбийте маскарпонето с лимоновия крем в купа до гладка кремообразна смес. Прехвърлете в пош с кръгъл накрайник. Шприцовайте от крема върху една бисквитка и слепете на сандвич с втора. Ще се запази до 3-4 дни в херметически затворена кутия в хладилника - текстурата ще стане мека и ще напомня на кейк, но в това няма нищо лошо.


ЗА ДВОЙНА БИСКВИТА (15): 277 ккал, 12 г мазнини, 7 г наситени мазнини, 28 г въглехидрати, 18 г захари, фибри няма, 2 г протеини, 0,1 г сол.

Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ