Препечено брюкселско зеле с нар и сусам

„Да препечеш“ зеленчуците, звучи като нещо, което трябва да избягвате, но може да им придаде изцяло нов дълбок вкус, също като пристрастяващите хрупкави водорасли (които най-често са просто зеле), които взимате от китайските ресторанти.Изкуств

31 October 2016 14:15
Препечено брюкселско зеле с нар и сусам
20 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 205
  • маз 16
  • нас. маз 4
  • въгл 8
  • захар 7
  • фибри 6
  • прот 2
  • сол 0

Продукти

3 с.л. рапично или слънчогледово олио
400 г брюкселско зеле, разполовено
25 г студено масло, нарязано на кубчета
1 с.л. сусамово семе
100 г зърна нар
малко меласа от нар

Приготвяне

1. Загрейте олиото в голям тиган на умерен огън. Сложете брюкселското зеле в тигана с отрязаната страна надолу и го оставете да цвърчи 10 мин, без да го разбърквате.


2. По средата на готвенето сложете маслото отгоре и го оставете да цвърчи и да покафенее зелчиците трябва да станат наистина хрупкави и тъмнокафяви. Ако са само светлокафяви, продължете да пържите още 5-10 мин.


3. Поръсете отгоре сусамовото семе и запържете, докато семената се изпекат. Изключете огъня, добавете зърната нар, овкусете и сложете в чиния. Поръсете с меласата от нар, преди да сервирате.


ЗА ПОРЦИЯ: 205 ккал, 16 г мазнини, 4 г наситени мазнини, 8 г въглехидрати, 7 г захари, 6 г фибри, 4 г протеини, 0,2 г сол

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ