Хлебчета с поширано яйце, пастърма и авокадо

Бърза вечеря

08 November 2016 13:06
Хлебчета с поширано яйце, пастърма и авокадо
7 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 652
  • маз 33
  • нас. маз 8
  • въгл 54
  • захар 9
  • фибри 5
  • прот 31
  • сол 2

Продукти

1 голямо авокадо
2 ч.л. люта паста от хрян
1 с.л. червен винен оцет
½ малка връзка босилек, листата ситно нарязани
1 домат, нарязан на ситни кубчета
4 големи яйца, студени
2 хлебчета
4 резена пастърма

Приготвяне

1. Сложете голяма тенджера с вода да заври. Разполовете авокадото, махнете костилката и обелете. Намачкайте го с вилица в купа с хряна и оцета. Разбъркайте вътре босилека и домата и оставете настрана.


2. Намалете котлона така, че водата да къкри, добавете яйцата и ги поширайте, докато белтъците се стегнат, а жълтъците са още меки, за около 3 мин. Препечете хлебчетата. Намажете всяко с авокадо, след това с резен пастърма и накрая с поширано яйце.


ЗА ПОРЦИЯ: 652 ккал, 33 г мазнини, 8 г наситени мазнини, 54 г въглехидрати, 9 г захари, 5 г фибри, 31 г протеини, 2,6 г сол.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ