Пържен ориз по корейски

Бързо лесно и вкусно.

22 November 2016 13:52
Пържен ориз по корейски
15 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 530
  • маз 25
  • нас. маз 7
  • въгл 41
  • захар 3
  • фибри 3
  • прот 38
  • сол 1

Продукти

3 с.л. сусамово олио
350 г телешки ръмп стек
250 г гъби, нарязани
3 скилидки чесън, тънко нарязани
200 г бобени кълнове
2 с.л. соев сос
1 с.л. чили сос и още малко, за сервиране
500 г сварен ориз
връзка пресен лук, нарязан
4 яйца

Приготвяне

1. Загрейте 1 с.л. олио в тиган на силен огън, овкусете стековете и ги запържете за 2-3 мин от всяка страна. Прехвърлете ги в чиния.


2. Загрейте 1 с.л. олио в друг тиган, запържете гъбите, докато омекнат, след това ги разбъркайте с чесъна, бобените кълнове, соевия и чили соса. Гответе още 2 мин, добавете сварения ориз и загрейте всичко добре. Разбъркайте вътре пресния лук и запазете топло.


3. През това време загрейте останалото олио в тигана, в който сте пържили стековете. Добавете яйцата и ги пържете, докато станат готови по ваш вкус. Нарежете стековете и разпределете ориза в купи. Добавете нарязаното месо, по едно яйце и полейте с чили соса.


ЗА ПОРЦИЯ: 530 ккал, 25 г мазнини, 7 г наситени мазнини, 41 г въглехидрати, 3 г захари, 3 г фибри, 38 г протеини, 1,9 г сол.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ