Пилешко с киноа в един съд

Лесно ястие с витаминозни зеленчуци и киноа, пълна с минерали

28 November 2016 13:01
Пилешко с киноа в един съд
30 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 529
  • маз 12
  • нас. маз 1
  • въгл 52
  • захар 15
  • фибри 6
  • прот 50
  • сол 0

Продукти

1 с.л. студено пресовано рапично олио
2 пилешки гърди без кожа (около 300 г)
1 средна глава лук, нарязана на 12 резена
1 червена чушка, без семките, нарязана
2 скилидки чесън, ситно нарязани
100 г зелен боб, почистен и нарязан на половинки
¼ – ½ ч.л. едро смлян лют червен пипер, на вкус
по 2 ч.л. смлян кимион и смлян кориандър
100 г сурова киноа
85 г замразена сладка царевица
75 г кейл, едро накъсан

Приготвяне

1. Загрейте олиото в голям тиган. Овкусете пилешкото и го запържете на умерен до силен огън за 2-3 мин от всяка страна до златисто. Прехвърлете го в чиния. Добавете лука и чушката в тигана и пържете 3 мин, като разбърквате, докато омекне и леко покафенее.


2. Сложете чесъна и боба и запържете с разбъркване за 2 мин. Добавете лютия червен пипер и подправките и разбъркайте със зърната киноа и царевицата. Сипете вътре 700 мл кипнала вода с ½ ч.л. едро смляна морска сол и оставете да заври.


3. Върнете пилешкото в тигана и го гответе 12 мин, като разбърквате редовно и го обръщате от време на време. Добавете кейла и гответе още 3 мин, докато зърната киноа и пилешкото станат готови.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ