Кускус с клементини и мед

Сочните клементини, медът, канелата и ядките превръщат кускуса в нещо съвсем различно.

08 July 2014 11:17
Кускус с клементини и мед
10 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 333
  • маз 9
  • нас. маз 2
  • въгл 50
  • захар 16
  • фибри 8
  • прот 11
  • сол 0

Продукти

100 г шамфъстък или други ядки
300 г кускус
1/4 ч.л. канела на прах и още за сервиране
8 клементини (най-добре без семки)
1 ч.л. масло
2 с.л. течен мед и още за сервиране
300 г пресни или замразени малини
500 г цедено кисело мляко, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200ºС (180ºС с обдухване). Запечете ядките в тава за 5-8 мин до бледозлатисто. Сложете кускуса и канелата в голяма купа. Настържете на ситно кората от 2 клементини, изстискайте сока им в тенджерка, сложете и кората в нея. Добавете маслото, меда, 200 мл вода и загрейте до завиране. Полейте кускуса, покрийте го с фолио и го оставете да поеме течността за 10 мин.


2. Обелете останалите клементини с назъбен нож и ги нарежете на тънко. Нарежете ядките на едро.


3. Разбъркайте кускуса с вилица и го смесете с повечето ядки. Поднесете го в купи, а върху него сложете клементините и малините. Предложете и цедено кисело мляко, поръсено с малко канела и мед. 



Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ