Супа с моркови, целина и чорисо

Полезно и вкусно.

06 December 2016 12:57
Супа с моркови, целина   и чорисо
50 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 356
  • маз 15
  • нас. маз 5
  • въгл 21
  • захар 18
  • фибри 16
  • прот 25
  • сол 2

Продукти

2 с.л. зехтин
1 голяма глава лук, ситно нарязана
3 скилидки чесън, ситно нарязани
6 стръка мащерка, листата откъснати
600 г моркови, нарязани
600 г целина (след обелването), нарязана на 1,5 см кубчета
2 л горещ пилешки бульон
140 г наденица чорисо, нарязана
1/2 ч.л. пушен червен пипер
хрупкав хляб, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте зехтина в голяма тенджера. Добавете лука, чесъна, мащерката и щипка сол и пържете на слаб огън 8-10 мин, докато омекнат, но без да променят цвета си. Добавете морковите и целината и пържете още 10 мин, като разбърквате често. Добавете пилешкия бульон и оставете да къкри 20 мин, докато зеленчуците омекнат.


2. Разбийте с миксер и разбъркайте с чорисото и червения пипер. Сервирайте с хляба. Може да замразите охладената супа на отделни порции. Размразете за 8 часа в хладилника, преди да я затоплите.


ЗА ПОРЦИЯ: 356 ккал, 15 г мазнини, 5 г наситени мазнини, 21 г въглехидрати, 18 г захари, 16 г фибри, 25 г протеини, 2,2 г сол.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ