Царевичен хляб на грил с люти яйца и авокадо

Царевичният хляб е страхотен и с накъсано печено свинско.

12 December 2016 15:36
Царевичен хляб на грил с люти яйца и авокадо
15 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 404
  • маз 19
  • нас. маз 7
  • въгл 45
  • захар 14
  • фибри 5
  • прот 10
  • сол 1

Продукти

400 г консерва белени домати (или чери домати)
1 ч.л. захар
няколко капки сос Табаско
2 яйца
½ зелена люта чушка, тънко нарязана (по желание)
малка бучка масло, меко
1 дребно зряло авокадо, разполовено, без костилката, обелено и нарязано (направете го точно преди да сервирате, за да не потъмнее)
4 дебели филии царевичен хляб (вижте рецептата вляво)
шепа листа кориандър, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте оребрен тиган и друг голям равен тиган. Сложете доматите, захарта и табаското в равния тиган и ги оставете да къкрят 10 мин. Подправете на вкус и проверете колко пикантен е сосът. Ако желаете, добавете още малко табаско. С шпатула избутайте гъстия сос встрани, за да освободите две празни места, и в тях счупете двете яйца на очи. Поръсете ги с лютата чушка, ако използвате, и ги запържете за 3-5 мин, докато белтъците стегнат, но жълтъците са все още рохки (или както ги предпочитате).


2. Намажете филиите царевичен хляб с маслото и ги сложете с намазаната страна надолу в загретия оребрен тиган. Запечете ги за 2-3 мин от всяка страна, докато станат на тъмни черти. Върху филиите сложете авокадото, по едно яйце, наоколо сипете с лъжица от доматения сос, поръсете с кориандър и сервирайте.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ