Папас а ло побре с чорисо

Това е класическо испанско ястие, а в превод името му означава „картофите на бедняка”.

12 December 2016 15:53
Папас а ло побре  с чорисо
10 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 511
  • маз 31
  • нас. маз 9
  • въгл 35
  • захар 3
  • фибри 4
  • прот 21
  • сол 1

Продукти

100 г чорисо, нарязано
2 с.л. зехтин екстра върджин
400 г сварени картофи, леко намачкани
2 скилидки чесън, необелени и смачкани
2 стръка розмарин
2 яйца
2-3 стръка магданоз, листата нарязани
пушен червен пипер

Приготвяне

1. Запържете чорисото в зехтин с намачканите картофи, чесъна и розмарина. Оставете чорисото да хване коричка и го обърнете едва тогава.


2. Междувременно изпържете яйцата. Разбъркайте картофите с магданоза и малко пушен червен пипер. Сервирайте яйцата върху картофите и по желание ги поръсете с още пушен червен пипер.

Списанието
BBC Good Food България Брой 195
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ