Люти свински ребърца

Съчетанието от подправки и сосове са запазена марка за ястията от Западен Китай. Въпреки че тази рецепта включва поредица от техники, вие можете да приготвите предварително голяма част от нещата и да довършите ястието в последния момент във фурната, под г

13 December 2016 13:26
Люти свински ребърца
90 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 405
  • маз 22
  • нас. маз 8
  • въгл 20
  • захар 11
  • фибри 2
  • прот 30
  • сол 4

Продукти

600 мл фъстъчено олио
1 кг свински ребра, разделени индивидуално

ЗА СОСА
850 мл пилешки бульон
2 с.л. лют сос от ферментирала соя
1 с.л. захар на кристали
75 мл оризово вино или сухо шери
1 1/2 с.л. тъмен соев сос
2 с.л. светъл соев сос
2 скилидки чесън, ситно нарязани
2 стръка пресен лук, ситно нарязани
3 с.л. сос хойсин
2 с.л. царевично брашно, смесено с 3 с.л. вода

Приготвяне

1. Загрейте фъстъченото олио в дълбок фритюрник или в широк уок. Запържете ребрата, докато станат кафяви и хрупкави. Направете го на порции, като отцеждате всеки път готовите ребра върху кухненска хартия.


2. Смесете всички съставки за соса в голяма тенджера и кипнете. Добавете изпържените ребра, похлупете и оставете да къкрят за около 1 час, докато омекнат напълно. Отцедете от соса и отстранете излишната мазнина.


3. Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Сложете ребрата върху решетка в тава и запечете за 15-20 мин, докато станат кафяви, като ги поливате на всеки 5 мин със соса.


4. Като използвате сатър или тежък остър нож, нарежете ребрата на парчета, дълги 6 см. Сложете ги в топла чиния и сервирайте веднага.


ЗА ПОРЦИЯ: 405 ккал, 22 г мазнини, 8 г наситени мазнини, 20 г въглехидрати, 11 г захари, 2 г фибри, 30 г протеини, 4,7 г сол.

Списанието
BBC Good Food България Брой 195
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ