Сладкиш с кафе и орехи

Сиропирано парче сладкиш с класическо кафе и орехи.

13 December 2016 14:13
Сладкиш с кафе и орехи
30 мин. Лесно Порции 20

  • ккал 362
  • маз 21
  • нас. маз 9
  • въгл 37
  • захар 23
  • фибри 2
  • прот 5
  • сол 0

Продукти

280 г масло
85 г тъмна кафява захар
100 г златен сироп
100 мл кафе еспресо
100 г орехови ядки
175 г цели овесени ядки и 175 г фини овесени ядки
100 г брашно
ЗА АЙСИНГА
75 г масло
3 с.л. горещо кафе еспресо
350 г захар
20 половинки орехови ядки и още 2 с.л. ситно нарязани

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 190°С (170°С с обдухване) и покрийте с хартия за печене тава с размери 20 х 30 см. Разтопете маслото в тенджера заедно със захарта, златния сироп и кафето. Разбъркайте вътре орехите, овесените ядки и брашното заедно с щипка сол. Прехвърлете в тавата и запечете за 25 мин, после оставете да се охлади.


2. През това време направете айсинга. Разтопете маслото в кафето и го разбъркайте със захарта, докато стане на гладък крем. Щом сладкишът изстине до стайна температура, намажете го с айсинга. Внимателно подредете отгоре ореховите ядки, като оставяте разстояние между тях, после поръсете със ситно нарязаните орехи. Оставете айсинга да стегне - ако бързате, може да сложите сладкиша в хладилника. Може да се съхранява 1 седмица в кутия с капак.

Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ